Yxor

Yxor

Här finner ni vårt utbud av yxor. På Verktyg24 har vi endast endast verktyg och tillbehör av hög kvalitet. Vi har ett brett utbud av olika sorters yxor och hjälper dig hitta rätt verktyg för dina behov.

Yxor – Historia och Användningsområden

Yxan är mänsklighetens äldsta kända verktyg och primitiva stenyxor utan skaft användes redan av den moderna människans förfäder. Ända sedan stenåldern har yxor med skaft i trä använts. Sedan dess har yxor tillverkats i en rad material från sten till brons och järn. Idag tillverkas yxhuvuden och eggar normalt av härdat stål. Detta grundläggande verktyg för huggning och klyvning har haft en mängd användningsområden genom historien. Idag används olika former av yxor vid vedhuggning och kapning av träd och grenar, Vid Snickeri, inom arbete med slakt och kött och mycket mera.

Yxor på Verktyg24

Hos oss på Verktyg24 finner du ett brett urval av olika sorters yxor från svenska Hultafors som har tillverkat olika sorters handverktyg i 130 år. Vi har allt från allround friluftsyxor till huggyxor för fällning av träd och klyvyxor för kapning av ved. Släggyxan är en tung klyvyxa vars bakre del också kan användas som slägga. Snickaryxan är en lättare yxa för täljning och klyvning vid finare snickeri och slöjdarbete. För medeltidsentusiasten tillverkar Hultafors även en kastyxa för hobbybruk. Om du har frågor kring vårt sortiment av yxor och lämpliga användningsområden för dessa är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt verktyg för dina behov.

Uppe till vänster finner ni våran sökfunktion om ni letar efter något specifikt. Om ni saknar något eller har frågor kring vårt sortiment kan ni kontakta oss via telefon eller E-post. Kontaktuppgifter finner ni på botten av sidan. Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så ni inte missar någon av våra nyheter och specialerbjudanden!