Skjutmått

Skjutmått

Här finner ni vårt utbud av skjutmått. På Verktyg24 har vi endast endast verktyg och tillbehör av hög kvalitet. Vi har ett brett utbud av olika skjutmått och hjälper dig hitta rätt mätverktyg för dina behov.

Vad är ett skjutmått?

Ett skjutmått är ett mätinstrument som används för att mäta mindre föremål med stor noggrannhet ner till tiondels eller ibland till och med hundradels millimeter. Skjutmått används även för att beräkna föremåls yttre och inre diameter samt i vissa fall även djup. Enklare former av skjutmått har använts sedan antiken. Den sekundära skalan på ett skjutmått som gör att man kan mäta ner på tiondelar av millimeter kallas för Vernier- eller Nonieskala efter de två renässansmatematikerna Pierre Vernier och Pedro Nunes. Idag finns förutom klassiska analoga skjutmått som kräver en del träning och enklare matematik för att använda även digitala skjutmått som visar mätningar med stor nogrannhet på digital display och därför är lättare att använda för den ovane men i gengäld kräver batteridrift. Att kunna mäta ytor och diametrar är mycket viktigt inom många branscher och även för den som bygger där hemma. Skjutmåttets geniala design har gjort den till ett mätinstrument som används flitigt och den har en plats i de flesta verktygslådor.

Skjutmått på Verktyg24

Hos oss finner ni ett urval av högkvalitativa skjutmått från kända tillverkare som svenska Limit och Teng Tools. Vi har både analoga och digitala skjutmått samt även specialdesignade skjutmått för mätning av bromsskivor och skjutmått för vänsterhänta. Om du har frågor kring våra skjutmått och deras användning är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt mätverktyg för dina behov!

Uppe till vänster finner ni våran sökfunktion om ni letar efter något specifikt. Om ni saknar något eller har frågor kring vårt sortiment kan ni kontakta oss via telefon eller E-post. Kontaktuppgifter finner ni på botten av sidan. Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så ni inte missar någon av våra nyheter och specialerbjudanden!