Avvägningsinstrument

Avvägningsinstrument

Här finner ni vårt utbud av avvägningsinstrument. På Verktyg24 har vi endast endast verktyg av hög kvalitet. Vi har ett brett utbud avvägningsinstrument och hjälper dig hitta rätt mätinstrument för dina behov.

Vad är ett avvägningsinstrument?

Ett avvägningsinstrument är ett mätinstrument som används för att mäta höjdskillnader mellan två punkter. Detta är viktigt inom till exempel lantmäteri, vid planerande av väg- och järnvägsbygge och inom byggbranschen. Manuella avvägningsinstrument är en avancerad form av vattenpass med ett sikte och en graderad stång för att mäta höjdskillnaden mellan två punkter. Denna typ av mätinstrument har använts för lantmäteri sedan 1800-talet och var kritiska vid planering av järnvägar som möjliggjorde den industriella revolutionen. Moderna avvägare fungerar i princip likadant även om de har blivit mindre, mer lätthanterliga och robustare. Nuförtiden har analoga avvägare fått konkurrens av avancerade digitala avvägningsinstrument som kan ge snabba exakta mätresultat och kräver mindre expertis för att använda. Med en digital avvägare kan man också exportera data till kalkylprogram som excel för att generera rapporter och göra beräkningar utifrån mätningarna.

avvägningsinstrument på Verktyg24

På Verktyg24 finner ni både digitala och analoga avvägningsinstrument från schweiziska Leica som är marknadsledande inom lantmäteri. Vi har leicas minsta och smidigaste modell Jogger, analoga avvägare i Leicas NA300, NA500 och NA700 serier som är framtagna för att vara arbetshästar på byggarbetsplatser samt ett av deras mest avancerade digitala avvägningsinstrument Sprinter 150M. Om du har frågor kring våra avvägningsinstrument och lämplig användning för dessa är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt mätinstrument för dina behov.

Uppe till vänster finner ni våran sökfunktion om ni letar efter något specifikt. Om ni saknar något eller har frågor kring vårt sortiment kan ni kontakta oss via telefon eller E-post. Kontaktuppgifter finner ni på botten av sidan. Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så ni inte missar någon av våra nyheter och specialerbjudanden!